Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1916 v nemškem mestu München. Na začetku je nemška blagovna znamka želela proizvajati letala kot Bayerische Flugzeugwerke AG ali Bavarian Aircraft Works. Po tem, ko je podjetje spremenilo ime v Bayerische Motoren Werke – BMW.

Zgodovina BMW
Po koncu prve svetovne vojne je finančno stanje BMW slabo. V zvezi s postulatom Versajske pogodbe je morala družba najti nove trge. Postulat, prepovedan za nemško proizvodnjo letal.
Vodstvo BMW se je odločilo za proizvodnjo motornih koles. Čeprav je podjetje razvilo veliko veliko modelov dvokolesnikov, leta 1928 (podjetje je bilo že premaknjeno v Eisenach), je ustvaril prvi model BMW Dixi 3/15 po vzoru angleškega Austina Seven. Prva vozila so imela strešno okno in jih poganjala štirivaljni motor z zmogljivostjo 743 cm3, ki zagotavlja moč 15 konjskih moči. Največja hitrost vozila je 80 km / h. Naslednje leto, tovarna “prišel ven” izboljšano različico DA / 2 – tukaj so bile nameščene zavore na vsako od koles, in telo je bilo v celoti iz jekla. V 30-ih modelih je Dixi imel zgodnje uspehe v motošportu. Leta 1932 je bil model izdelan 3 / 20PS, z zmogljivostjo motorja 782 ccm in štirimi cilindri, ki lahko proizvedejo 20 konjskih moči pri 3500 vrt / min. Ta model je prejel prestižno Concours d`Elegance.

Prva generacija E53 je debitirala leta 2000, proizvodnja trajnih IN V 6 zaporednih letih. BMW zgodovina X5 je bila ena izmed predstavnikov modelov, vključenih v SUV, ki se je izkazala za prodajo znotraj pregovornega jackpota. Posledica tega je razvoj celotne linije X modela, ki trenutno vključuje X1, X3 in X6. Začetek proizvodnje modelov 1500, 1600, 200, koncert BMW je začel zmagovalni niz, ki se nadaljuje vse do danes. Tovarna BMW se nahaja po vsem svetu in letna proizvodnja teh avtomobilov doseže pol milijona izvodov.

VIN Številka vašega BMW-ja najdete tukaj.
Ne pozabite, da pred nakupom preverite zgodovino vozila. To naredite tako, da vnesete spodnji VIN številka BMW:

Source:  https://en.wikipedia.org